Топола, Белосавци – Радојко Тришић и његова супруга Ђева доселили су се давних година у село Белосавци надомак Тополе. На једном пропланку скућили су се и подизали децу а све што су стекли саградили су својим жуљевитим рукама од новца из наднице. Међутим, већ трећи пут за неколико година на њиховом имању долази до пожара.

Фото: ТопПрес

„У суботу поподне смо отишли на пунолетство код унука, око седамнаест часова су сина обавестиле комшије да је дошло до пожара на помоћном објекту где су биле смештене животиње, сточна храна и дрва за зиму. Ватрогасци су брзо стигли и комшије су помагале али кад смо ја и супруга дошли све је већ било изгорело. Ту сам имао свињу од 300 килограма планирао сам ових дана да је кољем за зиму, два мања прасета купио сам их за славу, девет оваца сјагњених, девет метара дрва, двеста бала сена, два бурета пуна хране, све је то изгорело, остали смо само са два пса и неколико кокошака које су биле даље од те зграде“, каже  Радојко.

Радојко Тришић, фото: ТопПрес

Његова супруга видно потрешена кроз сузе прича, како су она и супруг цело лето провели у надници и све што су купили с муком су зарадили.

„Цело лето радимо да би имали за зиму јер не радимо у фабрикама, куповали смо унапред да би имали за зиму јер у том периоду нема посла и нема новца. Свињу смо купили за славу и за клање сад немамо ништа, ја и супруг купујемо лекове обоје смо старији људи, ја сам недавно имала инфракт, много нам је тешко“, каже Ђева.

Фото: ТопПрес

Цео случај пријављен је надлежнима а Тришићи сумњају да је пожар подметнут јер у објекту није било струје. Они истичу да су већ два пута имали пожар на имању а за један је утврђено да је изазван људским фактором.

Ово двоје вредних и поштених људи зиму ће дочекати у тешким условима, али нада у боље сутра и вера у добре људе их не напуштају. Како су нам рекли, већ су их контактирали пријатељи и рођаци нудећи им помоћ а оно што им је тренутно најпотребније то су дрва за огрев.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес