Фото: ТопПрес

Топола- Не савесно одлагање смећа углавном поред главног пута све је чешћи призор, иако постоје контејнери и канте и на сеоском подручју општине Топола. У селу Митровчић више је смећа поред контејнера него у њему.

„ Шта вреди што имамо контејнер кад је са њега спао поклопац и сада мачке, птице ваде и разносе смеће а у томе им помажу пси луталице, лисице и ето тако се шири зараза. Раније нисмо имали контејнер и било је чистије свако ко је савестан свој отпад из домаћинства је или палио у свом дворишту или односио до оближњег контејнера“ казао је мештанин села Митровчић.

У каналу поред главног пута до недавно се белео снег сада су га смениле кесе пуне смећа и разноразни ситни отпад. Дивље депоније уместо да се уништавају на жалост се шире. Тако у  селу Бања, које припада суседној општини Аранђеловац, испод моста где протиче река Кубршница која се једва пробија од смећа да прати свој ток, направљена је дивља депонија која се све више шири.

Да ли ће природа моћи да се одбрани и сачува своју чистоћу поред оволико смећа и да ли ће остати негде чисте воде када је скоро свако речно корито оковано отпадом?

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес