Како би се припремили за предстојећу сетвену сезону, држава је кренула са исплатом субвенција пољопривредним произвођачима за 2022. годину, које ће комплетно бити исплаћене до 24. марта, рекла је данас министарка пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Министарка је за Танјуг казала да ће до краја текуће недељу бити исплаћена цела генетика.

„У наредној недељи идемо са исплатом това, са исплатом воћарима, док ће у трећој недељи марта бити исплаћене дестилерије и винарије. На крају плаћамо примарну биљну и сточарску производњу 23. и 24. марта, и са тиме завршавамо са субвенцијама за комплетну 2022. годину“, навела је Танасковићева за Танјуг.

Од 1. априла крећемо са субвенцијама за ову годину, најавила је министарка.

За програм ИПАРД 2 предато укупно 307 пројеката

На данашњем састанку Радне групе за ИПАРД програм средства за пољопривреду, расправљаћемо како да потрошимо сва средства која су одобрена ИПАРД-ом 2, а до данас је предато укупно 307 пројеката, рекла је министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

„Ми смо до данас од укупно 307 пројеката, колико је предато за ИПАРД 2 програм, већ обрадили 157, од чега је 69 пројеката одобрено, 44 је на контроли, док је око 40 пројеката одбијено, пошто нису имали задовољавајуће папире“, рекла је за Танјуг министарка Танасковић

До 31 марта ћемо завршити са прегледањем осталих пројеката, након чега следи фаза извођења и исплате, када произвођачи буду инвестирали у оно што им је одобрено, казала је Танасковићева.

„Састанке овакве врсте ћу убудућу одржавати једном у две недеље са целом радном групом, како би сви у ланцу знали докле смо стигли, и како не би дошло до кочења система“, истакла је министарка.

ТопПрес/ Извор: Танјуг