Регистрацију је до сада обновило више од 182.000 пољопривредних газдинстава, изјавила је  министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић и навела да има пуно недоумица око пријава на е-Аграр али да се оне могу решити те да нема места паници нити ће се систем затварати.

Она је у селу Павлица у општини Рашка које је у оквиру посете Рашком округу обишао председник Србије Александар Вучић за Танјуг рекла да од понедељка креће јавни позив за млеко а што се парцела тиче да пољопривредници унесу један од четири могућа основа по којима обрађују парцеле.

„Службеници из Управе за аграрна плаћања ће их звати ако буде нелогичности или им нешто буде искакало из система, па ће се то решавати. Наравно парцеле треба да буду евидентиране у Републичком геодетском заводу и повезане са матичним бројем подносиоца захтева уколико је реч о власништву“, рекла је Танасковић.

Додала је да пољопривредници све недоумице које имају могу бесплатно да пријаве на број телефона 0800-106-107 и дилеме ће им бити разрешене,

„Имамо 34 пољопривредне стручне службе у којима ради 700 људи а поред тога ангажовани су и људи из сваке јединице локалне самоуправе, који су обучени и помажу пољопривредницима да ураде регистрацију или пререгистрацију. Пољопривредници који не могу да дођу до најближе пољопривредне стручне службе, могу службу да позове и неко од службеника ће доћи до њих“, објаснила је Танасковић.

Она је оценила да свако ко има добру вољу може да обнови регистрацију а у случају потребе службеници ће им помоћи у томе, путем телефона или доласком на адресу пољопривредника.

ТопПрес/ Извор: Танјуг