Фото: ТопПрес

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је да не постоји пољопривредни произвођач који је добио решење за субвенције у прошлој години, а да није добио новац и навела да је за пољопривреднике обезбеђено додатних 15 милијарди динара.

„Пуно се манипулисало претходних дана да сам ја обећала да ће свима бити исплаћено. Ја сам рекла да ће сва средства бити потрошена у 2022. години, 99,84 посто буџета је искоришћено, односно 99,8 посто је исплаћено субвенција,“ прецизирала је Танасковићева за РТС.

Према речима министарке, то значи да су све субвенције исплаћене средствима која су била у 2022. години.

Танасковићева је додала да постоје и они који су аплицирали за субвенције, а нису добили средства, а за њих је држава припремила додатних 15 милијарди динара.

У фебруару 2023. ће бити исплаћено око 15 одсто таквих захтева, иако „држава правно-формално нема обавезу да их исплати“, констатује министарка пољопривреде.

Јелена Танасковић је позвала пољопривреднике да се региструју на е-аграру.

„Идеја је да пољопривредни произвођач транспарентно зна за шта је аплицирао од субвенција у овој години и да ће та средства у истој години и добити. То је идеја е-аграра, а све друго што радимо је да би се све убрзало и да им помогнемо“, истиче Танасковићева.

ТопПрес/  Извор: Танјуг, РТС