Возачи камиона до недеље у поноћ неће моћи да користе Ибарску магистралу у делу између Лазаревца и Прељине.

Јавно предузеће „Путеви Србије“ ставило је рампу за камионџије због Сабора у Гучи и затварања деонице ауто-пута на Коридору 11, од Љига до Прељине.

За теретна возила изнад 7,5 тона важиће измењен режим, па ће саобраћај из правца Београда ка Чачку бити преусмерен из Лазаревца, околним путем преко Аранђеловца, Тополе и Мрчајеваца до Прељине.

Из правца Чачка ка Београду саобраћај се преусмерава на пут Чачак-Краљево, односно Чачак-Крагујевац-Баточина. У „Путевима“ наглашавају да је на свим правцима постављена адекватна саобраћајна сигнализација и апелују на возаче да је поштују, као и да прате ограничења брзине.

У „Путевима“ су се одлучили на овај потез да би спречили гужве на Ибарској магистрали током викенда, с обзиром на то да се одржава традиционални празник трубе у Гучи. Додатни проблем би могао да настане и због затварања деонице на Коридору 11, код Љига, где ће мајстори наредних дана имати пуне руке посла, да на саобраћајницу која је отворена пре две и по године „надовежу“ нове делове ауто-пута од Обреновца до Љига.

Из Министарства унутрашњих послова упозоравају возаче да ће полиција током наредног викенда појачано контролисати учеснике у саобраћају. Како сабораши не би претеривали са пићем, а поготово да не би седали у припитом стању за волан, полицијски пресретачи ће контролисати брзину и непрописно претицање, а биће појачана контрола на путевима од Чачка ка Гучи.

Предвиђено је и алко-тестирање возача на свим излазима из Гуче, а они који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја. Возачи код којих се утврди више од 1,21 промил алкохола у крви, биће задржани до 12 сати. Полицијске патроле ће ноћу укључивати плава ротациона светла и на тај начин додатно упозоравати возаче.

Издржати три дана

Забрана саобраћања теретних возила Ибарском магистралом требало би да се заврши у поноћ 11. августа. Одлука о „истеривању“ камиона и шлепера почела је да се примењује од четвртка у седам часова ујутру.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости