Тешка прича породице Аврамовић, фото: Срби за Србе

Смедеревска Паланка – У месту Голобок крај Смедеревске Паланке живи породица Аврамовић са десеторо деце у страћари без купатила и воде, односно основних услова за живот који су неопходни једној породици за нормално функционисање у двадесет првом веку.

Драго нам је да сте дошли у наш скромни дом. Општина је обећавала да ће да нам направи кућу када смо добили најмлађе дете, али нису. Пратим рад организације па сам вас контактирала на Фејсбуку, сматрам да само ви можете да нам помогнете – говори нам на почетку разговора мајка Весна.

Поред Весне, ову многочлану породицу чине и отац Горан и деца: Александар (22), Славољуб (21), Алекса (17), Ирена (14), Теодора (13), Сара (11), Сања (10) и Филип (7). Најстарије ћерке, Биљана (27) и Оливера (25) удате су и не живе с њима. Породица Аврамовић доживела је породичну трагедију пошто им је једно дете преминуло пре скоро девет година од последица карцинома бубрега.

Тешка прича породице Аврамовић, фото: Срби за Србе

Безгранично волим сву децу, али она је за мене била посебна, највише сам био везан за њу, њена смрт ме је доста променила – рекао нам је отац Горан о трагедији која је оставила трага на целу породицу.
Кућа је стара око педесет година и прокишњава. Нема чак ни прозоре, већ само две собе пуне влаге и један ходник у веома лошем стању. Купатило није у функцији јер вода није спроведена, па за пиће и хигијену користе воду из бунара.

Током саме градње, коришћен је неквалитетан и слаб материјал. Највише би нам значило када бисмо успели да средимо кућу, или да изградимо нову – рекао нам је отац о помоћи која им је најпотребнија.

Фото: Срби за Србе

Породица живи од социјалне помоћи и дечијег додатка у износу од 18.000 динара на месечном нивоу. Најстарији синови надниче када има посла, али је то недовољно за основне животне потребе једне многочлане породице. Хуманитарна организација Срби за Србе покреће велику акцију помоћи породици Аврамовић. Позивамо све донаторе да нам се прикључе, како бисмо још једној многочланој породици помогли!

ТопПрес/ РИНА