Када ће почети зимски распут и да ли ће бити продужен, одлучиће Тим за школе и Кризни штаб.

Помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић рекао је да је јуче била 15. седница Тима за школе где је утврђено да је дошло до постепеног побољшања епидемијске ситуације и убрзаног смањења позитивних случајева, што је охрабрујуће.

„Нажалост, општа стопа позитивних је и даље велика. Верујем да су и досадашње мере дале резултите. Од понедељка, 22. новембра, у свим основним и средњим школама на територији Републике Србије ученици ће похађати наставу по првом непосредном моделу, што значи да су сви у одељењу заједно. Изузев школа у којима се одељења деле, па они иду на комбиновани модел или ако су случајно прешли на онлајн“, навео је Пашић.

Према његовим речима, требало би похвалити све, пошто су схватили да мере морају да се поштују. Навео је да је мали број ковид позитивне деце у школама, то је око 0,2 одсто од укупне популације.

„Имали смо 11 одељења која су прешла на онлајн, 88 одељења се поделило на групе А и Б и шест од тих подељених је прешло на онлајн. То су мали проценти“, каже Пашић додајући да је распуст имао неке ефекте.

Извештај Завода за вредновање квалитета образовања показује да је више од 43 процента ученика осмог разреда било одлично, сваки седми са просечном оценом 5.

 

ТопПрес/ Извор: РТС