Ја сам за увођење ковид пропусница 24 сата, то је став и стручног дела Кризног штаба и јасан став струке у свету, али смо свесни да је заблуда да би то било могуће, рекао је члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић.

„Да би донели тако важну одлуку која би имала утицај на многе, морамо да знамо да то није реално и могуће. Ни у Комуналној милицији нису сви вакцинисани, нема их довољно, ни инспектора нема довољно и то је немогуће спровести“, рекао је Тиодоровић за ТВ Прву.

Оценио је да не би било неочекивано да буде протеста против корона мера, и додао како треба имати на уму да су све мере Кризног штаба увођене постепено.

„Можда је било кашњења, али није изазивало велики одјек у јавности. Ако тако наставимо да радимо, само морамо бити ефикаснији уз оштру контролу са кажњавањем, онда ћемо то успети да доведемо у ред. Верујем да смо далеко до протеста какве виђамо у Бечу и Холандији“, рекао је Тиодоровић.

Он је нагласио да је од увођења ковид пропусница за угоститељске објекте проценат вакцинисан међу младима у Србији повећан на 35 процената.

„Ја сам пре за то да уместо аргумента силе применимо силу аргумената и сигуран сам да нећемо имати ове сцене као у Европи“, оценио је Тиодоровић.

Он је рекао да Кризни штаб још није донео никакву одлуку о јавном дочеку Нове године.

„Ми смо демократско друштво. Свако може да има свој став и предлог, али Кризни штаб то још није предложио, а Влада ће морати да донесе одлуку. За Егзит смо имали одличну организацију, а млади иако нису били сви вакцинисани били су тестирани. Да ли можемо то да применимо и да постигнемо такву контролу испред Скупштине?“ упитао је Тиодоровић коментаришући најаву заменика градоначелника Београда Горана Весића о јавном дочеку Нове године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг