Тиодоровић: Укидање мера када број оболелих падне испод 100

Тиодоровић: Укидање мера када број оболелих падне испод 100

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић, изјавио је да је за уклањање свих мера забране окупљања и за уклањање свих осталих мера неопходно да на дневном нивоу број заражених буде двоцифрен, односно да их буде мање од 100.

Тиодоровић је за Блиц казао да је први циљ да број новозаражених на дневном нивоу буде испод 100.

„Како ће се све даље одвијати зависи искључиво од понашања нас самих и од процеса имунизације. Али када погледам студентске журке, играње кола око споменика, гужве у граду, не могу да будем оптимиста и не знам шта да кажем када ће се то десити“, рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, грађани морају да схвате да ово не може појединац сам, већ „сви морамо колективно да се посветимо овој борби“.

„Није то ничији хир, ово је потреба и једино тако можемо да се надамо да ћемо у наредном периоду успети да бројке сведемо на ту жељену цифру“, рекао је Тиодоровић.

Заменица директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић каже за лист да лекари страхују од попуштања мера у борби против корона вируса јер их они највише осете.

Она каже да тренутно стање мери са бројем пријема и отпуста у болници и додаје да је добро то што се та бројка изједначила, али да је клиника и даље пуна пацијената.

„Топло време неће донети олакшање. Једина добра ствар је вакцина, али док не буде половина грађана вакцинисана, нећемо се вратити нормалном животу“, рекла је Милошевићева.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI