Топола – У организацији Општине Топола, Задужбине „Краља Петра Првог Карађорђевића“ и РКС Централна Србија ове године по други пут се организује Завршни турнир у категорији Млађих пионира у Тополи на коме ће учествовати две најбоље пласиране екипе у такмичењу РКС Централна Србија и по једна екипа (победник) РКС Западна Србија и Рашко косовско метохијки РКС. Турнир траје два дана а утакмице се играју у ОШ „Карађорђе“.

Фото: ТопПрес

Екипе су смештене у Хотелу „Опленац“ на бази пуног пансиона и једног ланч пакета. Екипе су данас стигле у Тополу.

„Турнир је феноменално организован, овако нешто не постоји у Србији за овај узраст, свака част за организацију. Око 20 момака има у нашем клубу“, рекао је  Данијел Мошић тренер  ФОКЕ из Крагујевца.

Данијел Мошић, фото: ТопПрес

За сутра је планиран обилазак Задужбине а након тога ће се одиграти утакмице за треће место и финална утакмица.

„Скуп је изванредан за кошарку и очекујем да овакви турнири побољшају бављење спортом, наш клуб има око тридесеторо деце“, каже тренер КК Јагодина,  Славко Вукосављевић.

Славко Вукосављевић, фото: ТопПрес

Данас су игране полуфиналне утакмице од 17:30 ФОКА Крагујевац – Јагодина а од 18:45 Младост Чачак – Пазар Нови Пазар.

„Велика захвалност на позиву да учествујемо, ми смо дошли као победници из западне Србије и хвала на дивној организацији, очекујемо и сутра добар меч, деца су задовољна и надамо се најбољем“, казао је  Иван Дуканац помоћни тренер КК Младост Чачак.

Иван Дуканаац, фото: ТопПрес

Сутра се играју утакмице за треће место од 12:30 поражени из А1 и поражени из А2, а  од 13:45 утакмица за 1 место Победник А1 и Победник А2.

„Имамо шест или седам клубова, били смо први и заслужили смо позив тако да је велика част, очекујемо да ће бити још клубова следеће године, организација је дивна, услови на турниру су максимално испуњени, судије такође добре, све похвале, сутра пуно среће свима и нека бољи победи“, поручио је  Самир Хачковић тренер КК Пазар из Новог Пазара.

Самир Хачковић, фото: ТопПрес

Турнир постаје традиционалан а жеља организатора је да се од следеће сезоне прикључе сви Регионални кошаркашки савети са територије Србије тако да ће турнир представљати Првенство Србије у категорији млађих пионира.

Фото: ТопПрес

„Већ друга година како организујемо КУП Краља у Тополи, наишли смо на веома добар пријем, прикључили смо још два региона, жеља нам је да следеће године свих седам региона узму учешће, услови су нам савршени, сви учесници имају добар програм за слободно време и сигурни смо да ће постати традиционалан и идемо корак даље и очекујемо велики спектакл“, нагласио је  Душан Ђурић генерални секретар Регионалног Савеза Централне Србије.

Душан Ђурић, фото: ТопПрес

Пехаре и медаље сутра ће уручити принц Михаило Карађорђевић, председник општине Топола и представници Кошаркашког савеза Србије и Регионалног Кошаркашког савеза Централна Србија.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

 

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес