ARHIVSKA-FOTOGRAFIJAARHIVSKA-FOTOGRAFIJA

Топола – Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на временске непогоде које би данас и сутра могле да погоде Србију.

Општина Топола спремно дочекује најављено невреме и појаву града, са тренутних 16 противградних станица које на лагеру имају  у просеку шест – седам ракета.

То ипак није довољно па је  општина  Топола  и  ове  године  покренула  акцију  прикупљања новца за куповину противградних  ракета. Већ се купују додатних  30 ракета.

„Општина Топола је у поступку набавке још додатних ракета и оне ће у току следеће недеље стићи у Тополу. Апелујем и на месне заједнице да се укључе интензивно у прикупљање новца за набавку ракета. Подсетићу да је цена једне ракете дугог домета која лети до 8000 метара  око 36.000 динара са ПДВ – ом, имамо и две аутоматске  противградне  станице  које  су  такође  спремне  за  дејство  и  које  немају  људску  посаду  али троше  велики  број  ракета“, ракао је председник скупштине општине Топола Драган Јовановић

Он је упутио апел и осталим општинама да се прикључе акцији општине Топола.

„Апелујем на суседне општине да се укључе у куповину ракета нарочито општине ка Босни јер облаци долазе најчешће из тог правца и праве нам муку највећу јер Босна и Херцеговина нема буквално никакву против градну заштиту.  Општина Топола  финансира  куповину противградних ракета преко удружења које се зове „Противградна заштита“ и које је наменски направљено да би се могло законити финансирати набавка ракета“, наводи Јовановић.

ТопПрес