Фото: Општина ТополаФото: Општина Топола

Општина Топола је, након спроведеног Јавног конкурса, ушла у међународни Пројекат реформе пореза на имовину који ће финансирати Влада Швајцарске конфедерације.

Уговор ће бити потписан 12. децембра у Сава центру у Београду у присуству амбасадора Швајцарске Филипа Ге и министара у Влади Републике Србије – финансија Душана Вујовића и локалне самоуправе Бранка Ружића. Од око 160 потенцијалних кандидата, 45 градова и општина ће бити у овом пројекту.

„Топола је препозната као општина која има међу најмањим стопама пореза на имовину у централној Србији. Са њиховим стручњацима који ће бити ангажовани преко Internacional Management Group (IMG), Швајцарци ће нам помоћи да направимо електронску базу сваког корисника, да они који данас нису у евиденцији и избегавају плаћање уђу у процедуру. Такође омогућиће се сваком пореском обвезнику да у електронској бази види колике су му основице, поред тога омогућиће се и  слање решења у електронској форми као и електронско плаћање пореским корисницима, како правним тако и физичким лицима, која за то имају могућности ,“ изјавио је председник скупштине општине Топола Драган Јовановић.

“ Поред тога “прочешљаће” се сваки парафискални намет, односно такса, коју плаћају грађани, а која није локални приход, како би се и то одвојило јер грађани често мисле да су многе ставке општински приход, као на пример разне таксе које се плаћају при регистрацији аутомобила и друго“, додао је Јовановић.

ТопПрес