Београд, Топола –  Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, проф. др Славица Ђукић Дејановић потписала је јуче у Палати Србија уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике, објављено је на сајту општине Топола. Подржане мере Општине Топола садрже:

Снижавање психолошке цене родитељства; Очување и унапређење репродуктивног здравља; Пут ка здравом материнству. У име Општине уговор је потписао помоћник председника општине Жарко Јовановић.

Укупна вредност подржаних мера Општине Топола износи 8.940.863,00 динара. Од тога Република ће издвојити 7.152.690,88, а Општина 1.788.172,12 динара. Највећи део средства ће бити намењен реновирању кухиње у Предшколској установи “Софија Ристић” у Тополи и набавци нове опреме за њу, као и едукацији о унапређењу репродуктивног здравља и здравог материнства, наводи се на сајту општине.

Иначе, од укупно 123 пријаве пројеката на Јавни позив, коју је поднело 120 градова и општина, Република ће суфинансирати 88. У региону Шумадије и Западне Србије где се налази и Топола прихваћено је 38 пројеката. Министарка Ђукић Дејановић је рекла да је из буџета за ову намену издвојено 650 милиона динара, а највише, око 292 за предшколске установе.

ТопПрес