Топола – Ученици Основних школа „Карађорђе“ из Тополе,  „Живко Томић“ из Доње Шаторње, „Милан Благојевић“ из Наталинаца и „Милутин Јеленић“ из Горње Трнаве, узели су учешће на такмичењу из области безбедности саобраћаја које је организовано у спортској сали ОШ „Карађорђе“ у Тополи.

„Велика ми је част да можемо као општина да подржимо једну овакву активност. У квизу под називом „Научи се човече – Саобраћајни зна(Л)ци” учествовали су ученици од петог до осмог разреда, из четири основне школе, ученик осмог разреда је капитен. Добили су упутства, поштују правила, такмиче се и проверавају знање, тако да је ово веома корисно за нашу децу“, рекла је за ТопПрес Јасна Вуковић, заменица председника општине Топола.

Фото: ТопПрес

Поред ученика и наставника такмичењу су присуствовали и директори школа као и Снежана Јеремић, члан Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Топола.

„Деца развијају такмичарски дух и проверавају знање које су стицали на часовима али и из живота. Ово није једина акција која се организује у нашој школи, у сарадњи са полицијском станицом у Тополи организовали смо смотру Пажљивко, где су ученици  добили публикације. Победници са овог такмичења иду у Београд где ће са осталим победницима одберити снаге у полуфиналу а ми ћемо у сарадњи са локалном самоуправом обезбедити превоз за ученике“, казао је Ивица Миливојевић, директор ОШ „Карађорђе“.

Фото: ТопПрес

После неколико часова занимљивог квиза, победу је однела екипа из Доње Шаторње, ученици ОШ „Живко Томић“.

Иначе, овај квиз организовали су Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са “ЕТМ продукцијом” према ЛУЕД концепту. Поред ученика са територије општине Топола, учествују школе из Панчева, Вршца, Чајетине, Врачара, Смедерева, Трстеника и Старе Пазове.

ТопПрес

Фото: ТопПрес