Топола – Тополски већници заседали су данас 36. пут. На Дневном реду нашло се преко 20 тачака међу којима и одлука о новој цени за предшколце али и о трећем кругу субвенција за пољопривреднике.

„Стигло је скоро 200 захтева за трећи круг субвенција и истрошили смо сав новац у буџету а тиче се повраћаја 10 одсто од осигурања, тако да ће  све укупно добити 80 одсто повраћај јер 70 даје држава. То је једна новина у нашем буџету али како немамо довољно новца кроз ребаланс ћемо та средства обезбедити за њих. Са друге стране одређена је нова цена за предшколце јер је била инфлација, цена није повећавана тако да ће ове године бити увећање око шест одсто односно око 300 динара по детету у вртићу“, рекао је за ТопПрес Игор Петровић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Жучна расправа водила се око Дома здравља „Свети Ђорђе“. Наиме према новом року који је уговором одређен део Дома здравља који се налази на плацу новог власника мора се иселити до  почетка фебруара следеће године.

„Донели смо закључак општинског већа после дуже дискусије, да је општина предузела све што се тиче економских и правних односа а да је на Дому здравља да медицински део око измештања спроведе. Међутим и ту ћемо помоћи, до сада је милион евра уложено у нов објекат и за грађане су припремљени пристојни услови као и за медицинске раднике. Власник треба да уђе у посед после скоро три године од потписивања уговора и ту више нема одлагања“, каже Петровић.

Већници су усвојили и низ појединачних захтева грађана за лечење, као и неколико захтева за надохнаду одштете због уједа паса луталица.

ТопПрес

Фото: ТопПрес