Топола – Општинско веће општине Топола на 83. редовној седници донело је одлуку о друштвеној бризи о деци. Овом одлуком предвиђено је рефундирање трошкова за куповину уџбеника за први разред а како је најављено помоћиће се и ученицима који путују око финансирања месечних карти.

„Сагледали смо могућности у буџету и дошли до закључка да за  све прваке рефундирамо трошкове куповине уџбеника, надам се да је ово први корак а помоћићемо и децу која путују у Смедеревску Паланку на школовање, дакле  донета је и одлука о превозу. Финансираћемо карте за смерове која не постоје у Тополи али за смерове који имају овде нећемо“, рекао је први човек општине Топола.

Фото: ТопПрес

И на овој седници усвојено је низ појединачних захтева за разне инфраструктурне радове и санације путева, а како је најављено у наредном периоду се очекује санирање неколико улица у самом центру Тополе.

“ Радиће се пут у Загорици ка Маскару и још један у Пласковцу. Влада нам је помогла доста око путева и улица тако да ће бити комплетно урађена улица Душана Радовића, Никољска, Живојина Мишића. Ускоро ће кренути радови и у улици Кнегиње Зорке  изабран је извођач“, изјавио је Владимир Радојковић.

Овог лета по први пут није било рестрикција у водоснабдевању а томе је поред повољне хидролошке ситуације доста допринело и санирање кварова на секундарној водоводној мрежи.

Фото: ТопПрес

„Ради се и канализациона мрежа у улици Кнеза Лазара, то је велики посао за тај крај. Завршава  се резервоар у Липовцу, нисмо имали проблема у водоснабдевању јер је наше комунално  добро радило. Отклањани су кварови на секундарној мрежи и у наредном периоду имаћемо доста  боље водоснабдевање а врло брзо ће Топола моћи да понуди воду и  за индустрију“, закључио је Радојковић.

Према његовим речима до сада је урађено преко шест километара локалних путева и до краја грађевинске сезоне радиће се још.

Како је најављено ускоро се очекује отварање „Фортуна маркета“ и запошљавање око 70 радника.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес