Топола – У Тополи је данас одржана 37. седница општинског већа у присуству пет већника. Дневни ред је био сачињен од преко 15 тачака међу којима је и трећа измена одлуке о буџету. Трећом изменом буџет је увећан за око два одсто.

Програм пољопривреда и рурални развој, повећане је за 950 хиљада динара, програм организација саобраћаја и саобраћајна инфраструктура, увећање за 9.614.000 ,00 динара, програм основно образовање, увећане за 1.000.000 динара, превоз ученика. Програм Социјална и дечија заштита, увећање за 500.000 динара за куповину монтажног објекта за потребе Црвеног крста, програм Здравствена заштита, увећање за 697.000 динара за радове на прикључењу  на гас Дома здравља, програм Опште услуге локалне самоуправе, за текуће поправке и одржавање система грејања, 1.000.000 динара и завршетак радова на реализацији пројекта Јединствено управно место.

Фото: ТопПрес

„Циљ је да ребалансом све обавезе измиримо и да ништа не преносимо у следећу годину. Треба нам још средстава да испунимо све захтеве наших пољопривредника који су пристигли а тичу се 10 одсто повраћаја од осигурања. Пошто је то први пут ове године, заживела је мера и велико је интересовање. Држава враћа 70 одсто и ми 10, тако да наши пољопривредници имају повраћај 80 одсто. Ми смо почетно определили пет милиона за ову меру 191 пољопривредник ће добити новац, међутим имамо још захтева али нема новца тако да смо ребалансом обезбедили средства и за остале и на тај начин су додатно  повећане субвенције“, изјавио је за ТопПрес Игор Петровић, председник општине Топола.

Већници су усвојили и нови ценовник комуналних услуга а ова тачка ће се наћи на Дневном реду и пред одборницима. Уколико се и они изјасне позитивно Тополци ће у наредној години на рачунима за воду имати увећање.

Фото: ТопПрес

„Увећање је пет  динара за кубик утрошене воде за пиће и нова цена је 52 динара што је опет најмање у целом Шумадијском округу. Донели смо и одлуку да проширимо могућности за инвестиције у Наталинцима која ће омогућити формирање индустријске зоне. Предшколска установа планира екскурзију па је измењен план пословања“, каже први човек општине Топола.

На данашњој седници усвојено је и неколико појединачних захтева за санирање улица у варош Тополи.

ТопПрес

Фото: ТопПрес