Туристичка организација Србије (ТОС) и национални авио-превозник Ер Србија, у периоду од 29. маја до 1. јуна, организују долазак представника пет организатора путовања из Холандије, што је доказ да је њиховим туристима Србија као туристичка дестинација све интересантнија последњих година, саопштила је данас ТОС.

Како се наводи, томе у прилог говори и значајан раст, са више од 100 одсто броја гостију и остварених ноћења холандских туриста.

Истиче се да су, након доласка организатора путовања из ине, Грчке, Турске, Велике Британије, као и земаља бивше Југославије, у Србију стигли и партнери из Холандије, за које ће бити организован обилазак Београда

Холанђани ће видети београдске културно-историјске споменике, музеје, као и Београд на води, Храм Светог Саве, алемегдан, Земун и Аду Циганлију.

ТОС истиче да ће боравак холандских партнера у Србији бити и прилика за размену искуства, представљање планова и усаглашавање корака даље сарадње, а све то „како би заједно бележили успехе и остваривали најбоље туристичке резултате у 2023. години“.

„Дивно пролеће у Београду, у Србији, испуњено је гостима, плановима, разговорима, осмесима, доживљајима и најлепшим причама, које о туристичкој понуди Србије путују у свет“, поручује се у саопштењу, а додаје се да се већ крајем недеље очекује и група новинара из Немачке.

ТопПрес/ Извор: Танјуг