Горњи Милановац – О највећој операцији спасавања савезничких пилота у Другом светском рату у Прањанима увелико се снима филм у режији Радоша Бајића, па ће се са херојским делима јунака са Сувобора сада упознати љубитељи седме уметности. У снимању учествује преко 120 глумаца, од којих је њих око 40 из Америке и Енглеске. Сада се за потребе снимања које се обавља у околини Чачка и Горњег Милановца тражи велики број статиста.

 

„Од 5. до 8. маја у термину од 11 до 17 часова, одржаће се велики кастинг за ТВ пројекат „Хероји Халијарда – Ваздушни мост“. Снимање ће бити од 2. јуна до 19. јула 2022. Кастинг се обавља за епизодне улоге, као и за статисте са задатком је потребно 50 деце узраста до 15 година и 800-1000 мушкараца и жена доби од 15 до 80 година старости“, поручују организатори снимања.

 

Поред играног филма Хероји Халијарда, у припреми је и тв серија Ваздушни мост са истом темом, а реч је о пројекту на коме ће бити ангажовани и страни глумци.

 

,,Ми радимо филм Хероји Халијарда и тв серију Ваздушни мост, то је преко 120 глумаца,од чега имамо око 40 америчких и енглеских глумаца. То је свакако један велики пројекат“ – казао је Радош Бајић за РИНУ и додао да овај пројекат припада српској култури, српској историји и свему ономе чиме српски народ треба да се поноси.

 

,,Пројекат смо спремали три године, снимамо га две, а на пролеће 2023. имаћемо свечану премијеру, ја се надам овде, а онда даље“, додао је Бајић.

ТопПрес/ РИНА