Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић најавио је вечерас да ће примити и трећу вакцину и то кинеску, као и да верује да ће медицинска струка донети одлуку да трећу дозу приме сви који су вакцинисани пре више од шест месеци.

„Мислим да ће рећи свакоме да је прими после шест месеци, без обзира коју вакцину је примио. Чекам да кажу да ли је савет да се прими нека друга или иста вакцина, ако не буде тог савета, ја ћу да примим исту, али то је ствар извора људи“, рекао је Вучић гостујући на нишкој ТВ Белами.

Вучић је подсетио да је вакцинисан и ревакцинисан кинеском вакцином и да ће примити и исту трећу вакцину.

Напоменуо је да људи који су примили пре шест месеци вакцину нису више толико отпорни и могу лакше да се заразе и оболе и да је зато и потребна трећа вакцина.

Истакао је да имамо тренутно слободних 1,3 милиона вакцина, као и још 120.000 вакцина за оне који треба да приме другу дозу.

Вучић је казао да кинеска вакцина спорије ствар антитела од Фајзера, АстраЗенеке и Спутњика, али да је кинска традиционална вакцина која нема баш никакав ризик.

„Не кажем да друге имају, али кинеска нема ризик ни за шта“, додао је он.

Председник каже да су у Србији сада ствари лошије по питану броја заражених него раније и још једном замолио људе да се вакцинишу.

Каже да не разуме зашто не може да се пређе проценат вакцинације од 35 одсто у местима као што су Мионица, Лајковац, Уб, Љиг, Нови Пазар, Тутин, Сјеница…

Потврдио је да ће трећа нова ковид болница бити отворена 1. септембра у Новом Саду и да ћемо нажалост до тада имати потребу за тим капацитетима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг