ptr

Трећина предузећа и предузетничких радњи у Србији је у власништву жена, изјавила је данас директорка Сектора за предузетништво у Привредној комори Србије Бранислава Симанић на представљању пројекта „Жене предузетнице – снага економије“ и истакла да је циљ да имамо што више успешних дама.

„Жене су раније кретале у бизнис из нужде, а данас се ситуација значајно променила. Данас имамо жене које су самосвесна, које имају бизнис идеју, бизнис план“, рекла је Симанићева у ПКС.

Она је додала да су управо из тих разлога пре пет година формирали Секцију за женско предузетништво.
„Ми организујемо за њих Б2Б састанке, помажемо им да изађу на страна тржишта, на сајмове, организујемо различите едукације и читав низ подршке који може значајно да им помогне и унапреди њихово пословање“, рекла је Симанићева и додала да се налазимо у европском просеку по питању женског предузетништва.
На то смо посебно поносни, али сматрамо да је и даље потребно говорити о женском предузетништву, додала је она и најавила одржавањее међународне конференције за женско предузетништво 13. децембра у Привредној комори Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг