Свечаном прославом, уз многобројне колеге, сараднике и пријатеље, ЈВП ”Србијаводе” обележило је јубиларних 25 година постојања.

Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе“ основано је 1997. године, Законом о водама за обављање водопривредне делатности. Оснивач предузећа је Република Србија са основним задатком да „брине о водама Србије“, односно, да гради, реконструише, санира и одржава водне објекте и спроводи све неопходне мере, како би се омогућио безбеднији живот и заштитила имовина државе и сваког појединца, а превасходно људски животи од поплава.

Завршено је преко 750 градилишта у 103 општине и града и 17 капиталних инвестиција, који за циљ имају да обезбеде сигуран живот поред река за све грађане.

ЈВП „Србијаводе“ у оквирима у којима обавља делатност се труди да иде у корак са актуелним дешавањима у светлу климатских промена и континуирано ради на подизању и унапређењу квалитета пословања, што је основа за напредак људског друштва и обезбеђење здраве животне средине. Водопривреда представља једну од стратешких грана битних за развој сваке државе, имајући у виду да је ова инфраструктурна грана један од највећих привредних мултипликатора која подстиче и покреће развој свих осталих делатности.
Ово предузеће чини колектив који броји 160 запослених и одлична сарадња са 20 водопривредних предузећа који раде под нашом лиценцом.

Ретко признање Горану Пузовићу: Уручује се само изузетним личностима

Директору Горану Пузовићу на прослави је уручена награда и златна плакета „Европски најменаџер и најкомпанија“, које представља највише признање у избору Независне агенције Европског удружења менаџера и часописа “Еуроманагер”. Ова престижна награда директору Пузовићу додељена је за врхунске менаџерске домете, изузетно успешно вођење, континуирани раст и развој и стабилно пословање. Признање које је уручено Пузовићу уручује се само посебним личностима из света спорта, културе, привреде.

Фото: принтскрин, ГЗС

„Наш први задатак је да земљу поведемо на пут развоја и просперитета. Развијамо центар за рану најаву опасности, јер оно што нас чека у будућности су два вида поплава, бујичне и урбане поплаве. То су попаве које се дешавају у тренутку и нису у питању дани, већ сати до неке потенцијалне катастрофе. Све то не бисмо могли без Владе Републике Србије која је препознала значај водопривреде у даљем развоју земље. Такође не би могли без разних кредитора из Европе и бољим за наше грађане. Печат целом овом послу су ставили запослени у Света који су нам помогли као и донатора и пријатеља који су издвојили средства да на разним местима учинимо живот безбеднијим и ЈВП „Србијаводе” где данас имамо спој искуства и младости. У претходних неколико година смо примили неколико младих инжињера свих профила, школујемо их, образујемо и едукујемо. То су људи који ће нас наследити и учинити да сви наши људи живе безбедније. Разни државни органи како у локлним самоуправама , тако и у оквиру Републике Србије, од Сектора за ванредне ситуације, Канцеларије за јавна улагања, нашег министарства, Министарства технологије и Министарства привреде омогућавају да свој део посла обављамо потпуно професионално и да се развијамо”, рекао је генерани директор ЈВП „Србијаводе” Горан Пузовић.

 

ТопПрес/ ГЗС