Пријепоље – Након неколико тешких година туризам у Србији коначно је почео да се опоравља, а осим домаћих и гостију из региона сада се поново враћају посетиоци из иностранства. Једна од дестинација која крупним корацима иде напред ка томе да постане топ туристичка дестинација у нашој земљи јесте општина Пријепоље. То потврђује и податак да је до почетка децембра ове године, у односу на целу 2021.удвостручен број ноћења туриста.

„Изузетна година је за нама. О томе сведоче и ноћења која су у укупном збиру удвостручена у односу на 2021.годину а оно што нас посебно радује јесу ноћења страних туриста који су ове године три пута увећани у односу на претходну годину. Учешће на многобројним сајмовима, промоције на различитим тржиштима као и посвећеност наших пружаоца услуга којима туристи остају презадовољни дају резултате”, каже за РИНУ директорка ТО Пријепоље Драгана Вараклић.

Туристичка организација Пријепоља до почетка децембра ове године евидентирала је 7.718 ноћења, што је за готово четири хиљаде ноћења више него у целој 2021. години. На подручју општине Пријепоље регистровано је мање од 150 лежаја у преноћиштина, мотелима и сеоским домаћинствима. Упрксо томе што у граду на Лиму, недостају смештајни капацитети који би задовољили потребе туриста, охрабрује чињеница да се драстично повећао број гостију који обилазе овај крај. Туристичка организација променила је визуелни идентитет, а доста се улаже и у маркетинг и промоцију, што даје резултате.

„Урадили смо нови визуелни идентитет, радимо нови промотивни материјал који има модеран дизајн а све у жељи да нашу туристичку понуду представимо на најбољи могући начин. Општина Пријепоље је ове године определила и средства за развој сеоског туризма што ће ,надамо се, већ следеће године такође допринети повећању категорисаних пружаоца услуга као и пријављених ноћења али и побољшању квалитета услуга”, закључује Вараклић.

Огромно богатство нетакнуте природе, планина Јадовник, кањон Милешвке, али и културно-историјски споменици, манастири и џамије, све је то што тиристе привлачи у овај крај Србије. Слапови Сопотнице су такође једна од туристичких атракција у околини Пријепоља коју из године у годину обилази све већи број посетилаца.

ТопПрес/ РИНА