Маријана Торбица, фото: приватна архива

Топола – Маријана Торбица из Тополе има само девет година, а иза себе богату колекцију пехара. Ова талентована девојчица тренира у теквондо клубу „Киндер“ и за само месец дана у свој град донела је три златне медаље.

Такмичење одржано у Нишу, фото: приватна архива/ Марјан Торбица

„Тренирала је Ашихара фул контакт карате и била је у узрасту од 5 до 8 година три пута првак државе у борбама у том спорту. Након тога прелазимо у Теквондо асоцијацију Србије и те исте године 2021. постаје вице шампин Србије у борбама, после тога је  имала шест међународних турнира где је освојила  још шест медаља. Ове године 22. марта освојила је  злато на Омега купу у Београду, потом  9. априла у Вршцу на међународном турниру такође злато и 16. априла у Нишу на првенству Србије злато. Позвана је као члан репрезентације на летње припреме у Караташу и ово је тек почетак теквондо спортске каријере мале Маријане“, каже за ТопПрес, Марјан Торбица тренер ТК “Киндер” из Тополе.

Тренер теквондо клуба „Киндер“ са својим такмичарима, фото: приватна архива

Иначе, у овом клубу има још добрих такмичара а са недавно одржаног државног првенства у Нишу  стигло је још медаља у варошицу подно Опленца.

Поред златне медаље за Маријану, бронзом су се окитили  Милош Милованчевић и Огњен Петровић.

Маријана се за месец дана окитила са три златне медаље, фото: приватна архива

На овом такмичењу учествовало је 67 клубова са 961 такмичаром а општина Топола је финансијски помогла да талентована деца одмере снаге са осталим вршњацима на првенству државе.

ТопПрес