Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су са делегацијом турске фирме „Калјон“ о могућностима за сарадњу на инфраструктурним пројектима у Србији, посебно у изградњи брзих саобраћајница, укључујући и шумадијски коридор „Вожд Карађорђе“.

Државни секретар у Министарству грађевинарства Миодраг Поледица упознао је представнике „Калјона“ са искуствима српско-турске сарадње на инфраструктурним пројектима, као и о плановима Србије за наставак улагања у инфраструктуру у оквиру новог инвестиционог циклуса.

Представници компаније „Калјон“ исказали су заинтересованост да се боље упознају са пројектима које Србија планира, посебно у области друмског, железничког и ваздушног саобраћаја, као и станоградње, саопштило је ресорно министарство.

Компанија „Калјон“ основана је 1974. и реализовала је неке од највећих пројеката у Турској у области ваздушног, друмског и железничког саобраћаја, укључујући и изградњу новог аеродрома у Истанбулу и тренутно управља пројектима укупне вредности око 30 милијарди евра.

ТопПрес/ Извор: РТС