: Profimedia, Garden world images

Двориште  аранђеловачке ОШ „Милан Илић Чича“ је богатије за шест нових стабала листопадног и четинарског дрвећа које су ученици петог разреда купили новцем зарађеним од продаје улазница за представу коју су одиграли на Отвореној сцени парка Буковичке бање.

Ђаци су, уз помоћ наставника српског, енглеског и француског језика неколико седмица припремали комад под насловом „Синдирела време чуда“, а дијалози су, осим на њиховом матерњем, играни и на поменута два језика који се такође уче у аранђеловачкој осмолетки.

– У оквиру пројекта названог „Диши дубоко, мисли широко“ је наступило укупно 70 извођача: 42 глумца и хор старијих разреда – каже наставник енглеског Јагода Лојовић Поповић. – Изабрали смо текст који је у оригиналу на енглеском, а затим га изменили тако да има делове и на српском, и француском, те у све припреме укључили и ђаке који су истински уживали показујући креативност.

Јован чека нови пројекат

Један од актера је био и Јован Петровић, који каже да једва чека нови пројекат. Пресрећан је због тога што је много људи купило улазнице за представу које су продаване по симболичној цени, па су ипак сакупили довољно новца да, управо на Дан планете Земље, озелене школско двориште.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости, Б. Царановић