У Аранђеловцу обављено највише прегледа од марта: Све више пацијената са обостраном упалом плућа

У Аранђеловцу обављено највише прегледа од марта: Све више пацијената са обостраном упалом плућа

Аранђеловац – У Аранђеловцу је у понедељак обављено 110 прегледа пацијената са сумњом на корона вирус, што је највећи број прегледа од марта, а забрињава то што се јављају пацијенти са све компликованијим симптомима, као што је обострана упала плућа, каже директорка Дома здравља Аранђеловац др Гордана Гајовић.

Она је за локалне медије рекла да то показује да интензитет вируса и оболелих не пада и апеловала на грађане да се придржавају свих прописаних мера заштите.

Наводи да је Дом здравља са Цовид амбулантом, прва инстанца, којој се јављају пацијенти са симптомима повишене температуре, кашља, малаксалости, а број прегледа говори да се интензитет ширења вируса не смањује.

Јуче су лекари прегледали рекордан број пацијената – 110, многе са обостраном упалом плућа, а три пацијента транспортована су у Крагујевац, где је на хоспиталном лечењу још 18 Аранђеловчана, док је један пацијент је на лечењу КБЦ Звездара.

Од овог броја хоспитализоваих, двоје је на одељењу интензивне неге.

Чекају се резултати за још 100 тестираних, а неки тестови мораће да се понове.

Гајовић наводи да резултати од анализа рађених 6. јула још увек нису стигли те да ће зато морати да се обаве поновна узорковања.

Директорка дома здравља у Аранђеловцу каже да лекари улажу велике напоре у овако сложеној ситуацији, али да је важно и да се грађани придржавају свих мера како би се даље ограничило ширење вируса.

Неопходно је упозорава, да се маске носе свуда, да се поштује физичка дистанца и да забрињава то што су на сваком кораку кафици пуни, а грађани не носе маске.

– Ако сами не будемо одговорни нећемо моћи да ограничимо ширење вируса. Број прегледа се свакодневно повећава и питамо се колико ће оваква ситуација трајати и да ли ћемо моћи да изржимо – рекла је Гајовић.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс, Танјуг

KOMENTARI