Баточина, Крагујевац – У Бора лавиринту у Баточини 30. септембра одржаће се хуманитарна акција за Драгана Богосављевића који болује од хроничне болести бубрега 5. степена, што је крајњи стадијум обољења.

Драган и његови пријатељи припремили су  занимљив забавно – научни програм  који ће најмлађим посетиоцима употпунити време и пробудити нова интересовања.

За 30. септембар планирани су  експерименти младих хемичара са ПМФа: Дух из боце, слонова паста, зелена ватра, новчаница која гори у периоду од 12 до 16 часова.

Након тога од 16 до 18 заказано је  исцртавање лица за децу.
Шумска радионица Еко слагалица, научите да разликујете отровне и лековите гљиве, основне технике планинарења, играћемо се игара наших бака и дека, технике рада са вуном, од 14 до 18 часова.
Млади инжењери – математика, физика, инжењеринг и технологија кроз игру и забаву за децу од 4-6 година програм Big Builders и програм Bricks Challenge за децу старију од 7 година од 12 до 17 часова.

Сав приход од улазница биће дониран за Драганово лечење.

Иначе, Драганови први симптоми болести појавили су се 2018. године, када је хоспитализован и тада му је дијагностификована хронична бубрежна инсуфицијенција.

Две године је успевао да одржи болест под контролом, а од јуна 2020. године укључен је у хронични програм лечења терминалног стадијума хроничне бубрежне инсуфицијенције, понављаним редовним хемодијализама.

С обзиромна то да до сада није добио прилику за трансплантацију у земљи, принуђен је да лечење настави у иностранству за шта је потребно 95.000 евра.

ТопПрес