foto pixabayfoto pixabay

Возила са неочишћеним ветробранским и другим стаклима ових дана уопште нису реткост на улицама и путевима, што због тога што возаче мрзи или не стижу да их очисте, што због тога што рачунају на то да ће систем за грејање да отопи снег. При том им је због тога видљивости значајно ослабљена и безбедност, како њих самих, тако и осталих учесника у саобраћају, пише магазин САТ плус.

Једнако су угрожени и пешаци јер их возач од неочишћених комада снега можда неће видети на време. Зато је једнако важно да пре него што кренете очистите сва стакла и светла на возилу. Крените довољно раније, јер не постоји оправдање „журио сам“. Ово су ствари код којих нема одступања.

Два су начина да процес убрзате и кренете брже:

– Током зимских дана користите течност за стакла са што нижом температуром мржњења јер је то главни предуслов за нормалну видљивост. Самим тим ће се стакла брже и одледити.

– Ко баш не може да стигне да очисти сва стакла, нека остави бочно лево иза возачевог седишта јер је оно у вожњи најмање потребно. Ово избегавајте, осим у случају крајње нужде.

– За оне који немају гаражу, а не желе да чисте снег, добро решење може да буде церада или дебљи најлон преко стакала.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ САТ плус