Крагујевац – Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и директор компаније ЦТП инвест Србија Влатко Ђуричек са сарадницима обишли су данас управо завршен пословни погон у зони пословања Феникс, други објекат холандске компаније ЦТП – индустријског девелопера за потребе кинеске компаније Јанфенг, која се бави производњом делова и опреме за унутрашњост аутомобила, пише Информер.

У новоизграђеном погону у току је постављање машина и опреме, а званична примопредаја између ЦТП –а и Јанфенга, како је том приликом најављено, планирана је за 5. мај.

Према речима Николе Дашића, “ова инвестиција за Крагујевац у коначној фази значи преко 1000 нових радних места.” Изграђено је нових 28 000 квадрата индустријског простора,очекујемо да се покрене успешна производња и да Крагујевчанима обезбеди даље запошљавање. Овде смо били пре само седам месеци, тада су се постављали стубови, данас већ имамо готову фабрику са пробном употребном дозволом.

У овом тренутку за потребе Јанфенга постављају се и подешавају машине. ЦТП је свакако инвеститор који је већ доказао своје референце, а у Крагујевцу има поузданог партнера , рекао је Дашић.

Прва инвестиција у коју је ЦТП у Крагујевцу уложио 18 милиона евра за потребе Јанфенга реализована је 2019. године. Ово је други објекат за истог партнера површине 28 500 квадратних метара, од чега је око 4000 квадрата канцеларијског простора.Како је изјавио Влатко Ђуричек ,директор компаније ЦТП инвест Србија, “само у објекат и у земљиште ЦТП је уложио око 19 милиона евра, не рачунајући додатну инвестицију Јанфенга у износу од 20 милиона евра за опремање погона.”

– Ово је за нас врло изазован пројекат који је, како технолошки тако и у свим другим елементима, успешно реализован. Изградња је, подсетио је Ђуричек почела 5. септембра прошле године а примопредаја објекта са Јанфенгом планирана је већ за месец дана, тачније 5. маја, каже Ђуричек.

Ово је иначе четврти заједнички пројекат ЦТП – а и Јанфенга од којих је један
реализован у Чешкој, а три у Србији.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс