Крагујевац – Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, интензивним оперативним радом, открили су импровизовану лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима и ухапсили Н. Н. (1976) и У. Н. (1999) из овог града, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из МУП.

 

Полиција је претресом куће и других просторија које су осумњичени изнајмили у Крагујевцу, пронашла око 14 килограма сирове биљне материје, за коју се сумња да је индијска конопља, као и комплетну опрему за узгајање и производњу марихуане у вештачким условима.

 

Сумња се да су они, у претходном периоду, ту засадили и узгајали индијску конопљу од које су производили марихуану, намењену даљој продаји.

 

Такође, прегледом породичне куће у којој борави Н. Н. полиција је пронашла мању количину прашкасте материје за коју се сумња да је амфетамин и мању количину марихуане, па ће против њега бити поднета и кривична пријава за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу, каже се у саопштењу МУП.

ТопПрес