Током јуна и јула ове године забележен је најмањи број страдалих особа у саобраћају у последње 23 године од када се води евиденција, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Славиша Лакићевић.

Он је на конференцији на којој су представљени резултати кампање Вози одморан истакао да такав тренд треба да се настави и у наредном периоду и да остварени резултати представљају подстицај за наредне превентивне активности.

Навео је да је саобраћајна полиција од почетка године поднела 780.000 прекршајних пријава против учесника у саобраћају који су кршили саобраћајне прописе, али да сама репресија не може бити једино средство, већ да се мора много више радити на превенцији.

В. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић истакао је да је током кампање постигнута синергија свих институција које су у њој учествовале и да је смањење броја страдалих у саобраћају резултат њиховог доброг заједничког рада.

У јуну и јулу број страдалих на нашим путевима смањен је за 37 одсто, страдале су 43 особе мање него претходне године, рекао је Стаматовић и нагласио да је кампања дала снажан допринос унапређењу безбедности саобраћаја.

Прецизирао је да су кампери који су учествовали у кампањи прешли 24.000 километара и да су били присутни не само на ауто-путевима, већ и на регионалним путевима, као и да су на сваком стајалишту, бензинској пумпи, одмаралишту били присутни промотери ове кампање како би разговарали са грађанима и апеловали на њих да возе одморни.

Кампању Вози одморан заједно су спровели Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, Агенција за безбедност саобраћаја, ЈП Путеви Србије, Туристичка организација Србије, Ауто-мото савез Србије и ЕКО Србија.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ