У Крагујевцу се проверава више од 600 диплома запослених у управи

У Крагујевцу се проверава више од 600 диплома запослених у управи

Крагујевац –  У Крагујевцу су одлучили да провере исправност диплома свих запослених у градској управи, од службеника до функционера, а у оквиру реорганизације чији је циљ ефикаснији рад градских служби и подизање квалитета услуга.
Како је објављено на сајту града, више од 600 диплома послато је на проверу Министарству просвете, науке и технолошког развоја и надлежним образовним институцијама.

Чланица Градског већа за локалну самоуправу Сања Туцаковић каже да је један од разлога провере заштита интереса грађана Крагујевца.

То је, додаје, једини исправан корак и поштен начин према запосленима и грађанима Крагујевца који су се трудили да дођу до диплома, уложили напор и време, не само они, него и њихове породице.

Такође, каже, у контексту целокупне реорганизације било је потребно проверити компетентност свих запослених у оквиру Градске управе.

„Биће проверене све дипломе, до сада је послато више од 600, остало је још нешто мало. У складу са Законом о заштити података о личности тај посао обавило је Одељење за људске ресурсе које је сачинило спискове по образовним институцијама, са именом и презименом запослених и основним подацима који се налазе на њиховим дипломама“, рекла је Туцаковић.

Наводи да се резултати чекају и изразила наду да неће бити диплома које су стечене нелегално.

„Уколико се ипак утврди да је нека од њих стечена нелегално или на неакредитованим образовним установама, у складу са Законом следи престанак радног односа“, рекла је Туцаковић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI