У Наталинцима као да је прошао торнадо, куће остале без кровова и димњака, ветар разбацао цреп на све стране  (ФОТО)

У Наталинцима као да је прошао торнадо, куће остале без кровова и димњака, ветар разбацао цреп на све стране (ФОТО)

Топола – Невреме праћено јаким ветром и кишом погодило је у уторак поподне делове општине Топола. Током вечери надлежни су прогласили ванредну ситуацију у селима Шуме, Наталинци, Јунковац и Павловац због великих штета какве се не памте у овом делу општине. Колика је заправо штета знаће се након изласка комисије која ће извршити процену.

Фото: ТопПрес

„Све што смо годинама стварали невреме је однело за десетак минута. Ветар је носио све пред собом, цреп је летео на све стране, сва срећа па смо стигли да побежимо у кућу а ни ту нисмо били безбедни. Скинуло ми је пола крова, оборило оџак, где је прошло остала је пустош. Од пољопривреде не знам дал је нешто остало, то је секло и превртало стабла, пшеница је пожњевена однело нам је сав труд, муку и зној, не памтим да је некада овако јако невреме било у нашем селу“, каже за ТопПрес Светислав Ранковић из Наталинаца.

Фото: ТопПрес

На десетине домаћинстава сабира штету од овог невремена, које је за собом на појединим местима оставило пустош. Поред штете на стамбеним објектима, оштећени су и аутомобили, пољопривредне културе, локални путеви.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI