Топола – Драгослав Спасић Спале био је неко ко је својим текстовима и видео снимцима допринео да се за Тополу чује много даље и много чешће него што је то било до момента када је он поред свог посла се латио пера и камере и почео да ради као новинар нашег портала МЕДИА ПС.

Био је неко ко је стизао свуда, да све забележи и слика, да уђе Топољцима под кожу и пише о различитим дешавањима у овом Шумадијском месту, о обичним људима, местима и догађајима, увек насмејан и спреман за шалу, пише портал МЕДИА ПС.

Али, био је спреман и да пише о озбиљним стварима и проблемима који су мучили грађане Тополе, и увек је наилазио на отворена врата челника овог места.

Спалетове чланке са нашег портала врло често су преузимале и редакције других портала, што само по себи говори о његовом квалитету и величини. Али, нажалост, корона је узела свој данак, и Спалетово срце није издржало…

Вођени идејом да се у Спалетову част организује меморијални турнир контактирали смо пре годину дана његову породицу. Тања и Александар који је такође спортски радник су идеју одмах подржали и захваљујући Аци и спортским активистима Тополе наша идеја да се сви одужимо Спалету је спроведена у дело.

У част Драгослава Спасића Спалета у Тополи ће у недељу бити организован 1. Меморијални турнир “Драгослав Спасић Спале” на коме ће, за први пут, учествовати 4 екипе Женских фудбалских клубова, и то ЖФК “Краљица Марија” из Новог Села код Врњачке Бање, ЖФК “Шампион” из Горњег Милановца и као домаћини, ЖФК “Карађорђе” из Тополе, тимови А и Б.

Турнир у великом фудбалу, организатор ЖФК Карађорђе уз свесрдну помоћ породице и ФК Карађорђе.Он је као новинар писао много о свим тимовима из Тополе, а рад женског фудбалског клуба је пратио и подржавао и није пропуштао ниједну утакмицу. Једноставно, веровао је у њих.

Меморијални турнир “Драгослав Спасић Спале” одржаће се у недељу, 15. августа, на градском стадиону у Тополи, са почетком од 16 часова.

Вашим присуством поштујући све епидемиолошке мере, увеличајте овај меморијални турнир јер ћете на тај начин популарном Спалету и исказати поштовање које је заслужио.

Спале је и као колега нашег портала МЕДИА ПС сервисним информацијама промовисао Тополу у најбољем могућем светлу, а спорт је био нешто што је он много волео и веома допринео да се спорт из Тополе промовише максимално.

ТопПрес/ Извор: МЕДИА ПС