Агенција за привредне регистре води 21 регистар и евиденцију, а од октобра ове године водиће још један и то регистар свих здравствених установа, и државних и приватних, каже директор АПР Милан Лучић.

Он је за Танјуг рекао да ће АПР од 11. октобра ове године почети регистрацију здравствених установа, које су се до сада регистровале у привредним судовима.

„Ми смо у складу са Законом о здравственој заштити већ преузели документацију из свих привредних судова о здравственим установама и од 11. октобра крећемо са регистрацијом”, објашњава Лучић.

Додао је да ће до тада бити завршен информациони систем који ће омогућити потпуну електронску регистрацију здравствених установа у АПР.

Лучић каже да ће тако бити олакшан и тај део регистрације чији ће резултат, како наводи, бити транспарентан, јасно видљив на сајту АПР, као и код осталих субјеката који се већ региструју у АПР.

„Ми региструјемо већ предузетнике који обављају здравствену делатност у приватној пракси, тако да је ово само надоградња и преузимање и осталог дела“, наводи Лучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг