Топола – У просторијама Основне школе „Живко Томић“ прошлог уторка је реализована  радионица са темом о рециклирању. Ученици су током ове радионице имали прилику да стекну нова сазнања о рециклирању али и о води без које нема живота на земљи.

„У сарадњи са представницима Јавно комунално стамбеног предузећа „Топола“ и Секо паком  одржано је најпре  предавање  а потом и радионица поводом Светског дана вода. Радионицу су водили Владимир Изљамовић и Наталија Радовановић. Ученици првог образовног циклуса су пажљиво пратили и активно учествовали у дискусији о значају вода, као и у едукативном предавању о предностима рециклирања, правилним сортирањем отпада и могућностима за поновну употребу. Радионицу су активним учешћем пратили ученици трећег и четвртог разреда из матичне школе и издвојеног одељења из Винче. У наставку је уследила радионица, па су ученици од пластичних флаша, кутија, папира, правили разне занимљиве и корисне предмете“, рекла је за ТопПрес Марија Обрадовић, директорка Основне школе „Живко Томић“ из Доње Шаторње.

Фото: ЈКСП „Топола“/ ТопПрес

Према речима Наталије Радовановић, циљ ове радионице био је да се основци упознају са значајем воде, очувањем животне средине и поновном употребом материјала-рециклажом.

Како је истакла сва деца су добила поклон од Секо пака.

ТопПрес

Фото: ЈКСП „Топола“/ ТопПрес
Фото: ЈКСП „Топола“/ ТопПрес