Чачак – Прави спектакл одржаће се у петак на Видовдан на устаничком Љубићу. Први пут у Србији одржаће се натпевавање пред жиријем наших најмлађих нараштаја у народној и родољубивој песми где ће се од 19 часова надметати 11 такмичара.(VIDI OVDE)

Два концерта без сумње скренуће пажњу јавности, један од њих је концерт је Вере Столић који ће се одржати истог дана а други је концерт Срба из региона, крајишке групе „Тромеђа” .

Представиће се и познати гуслари, Славко Перошевић, епски песник Радован Сукновић, гуслар из Црне Горе.

 

Прво представљање филма ,,Срце Јоханово” у петак на Љубићу

Снимање филма о страдању Срба на Косову у продукцији Бандур филма тек је завршено. Филм је важно и велико сведочење о трговини људским органима и снимљен је по истинитој причи Веселина Џелетовића. У септембру би требало да се нађе у биоскопима, а у петак на Видовдан, биће први пут приказани делови са снимања о трагичној судбини наших страдалника којима су вађени органи у Жутој кући.

О самом филму поред Џелетовића говориће власник продукције Бандур филм Драган Ивановић.О значају Љубића, устаницима и вишевековној борби за слободу говориће историчари и књижевници Веселин Џелетовић, Саша Марушић, Ђорђе Сибиновић, Зоран Цветкоовић, Марко С. Марковић, Луне Левајац.

Петак, Видовдан 28. јун – Царски и Танаскови дани – Љубић

ТопПрес/ ГЗС