Фото: Мирослав МатићФото: Мирослав Матић

Топола- Асфалтирање  путева и насипање атарских Општини Топола је један од приоритета. Колико је све то битно најбоље знају мештани са сеоског подручја који су деценијама чекали да из блата изађу на асфалт. Доста тога је урађено али ипак још по негде остало је посла за велике машине.

У селу Доња Шаторња чује се дечји смех и граја на све стране, и управо због деце која свакодневно пролазе проблематичном деоницом родитељи апелују на санацију овог дела пута. Наиме у Прокића крају је пут у дужини од око 1,5 км који води до центра села, овом деоницом свакодневно пролазе деца која одлазе до школе јер је овај пут знатно ближи а и безбеднији од главног асфалтног пута који је у дужини 5-6 км. Како је дошла јесен и са њом све лошије време овом деоницом је све теже проћи.

„Ово је атарски пут који нама сељацима пуно значи у сезони пољопривредних радова када овим путем највише и пролазимо, иако је све теже јер се растиње надвија над пут а и мост који је био преко реке „Раславице“ је оштећен тако да је пролазак све тежи“ казао је један од мештана Мирослав Матић. Он додаје да су се обраћали локалној самоправи више пута али да због високог растиња нису изашли у сусрет.

„Имамо деветоро деце од предшколског до седмог разреда којима би овај пут много значио пре свега због краћег и безбеднијег одласка у школу, јер главним путем ни ми одрасли нисмо сигурни а како ће тек деца“ нагласио је Матић.

TопПрес

Оштећен мост, фото: Мирослав Матић
Прелаз преко реке Раславице, фото: Мирослав Матић
Прелаз преко реке, фото: Мирослав Матић
Прелаз преко реке, фото: Мирослав Матић
Пут у Шаторњи, фото: Мирослав Матић
Пут у Шаторњи, фото: Мирослав Матић
Фото: Мирослав Матић
Фото: Мирослав Матић