Кнић – Највећи туристички потенцијали општине Кнић јесу нетакнута природа, чист ваздух и фантастична клима и управо ће то бити максимално искоришћено, јер је у селу Вучковица планирана изградња комплекса „Сунчев брег“ који ће се простирати на 30 хектара, а цела инвестиција вредна је око 30 милиона евра и то је највеће улагање у историји ове општине Шумадијског округа, пише агенција РИНА.

„Инвеститори су предложили иницијативу, а ми смо је прихватили јер ће изградња тог комплекса бити од великог значаја за све наше становнике. На нама као локалној самоуправи је да урадимо План детаљне регулације и обезбедимо све неопходне услове за инвеститоре. Коначно ће све наше предности које се заснивају на саобраћајној доступности, очуваној животној средини, богатом културном наслеђу и традицији сеоског и ловног туризма бити искоришћене“, изјавио је за РИНУ председник општине Кнић, Срећко Илић.

Новом концепцијом развоја Општине, изградњом јединственог туристичког и пословног комплекса, посетиоцима ће на располагању бити апартмани, хотели, пансиони, трговински и угоститељски објекти, дом за стара лица, центар за рехабилитацију, етно музеј, базени, аква парк, шеталишта и паркинзи.

„Овакви комплекси већ постоје широм Европе, али је први пут да се нешто слично гради у Србији. Имаће вишеструку намену и моћи ће да прими туристе, али и стара лица којима је неопходна рехабилитација и здравствена нега. Моћи ће да буду смештени у заједничком стационару, или да изаберу приватни апартман, а свима ће на располагању бити сви садржаји које комплекс има. Пројекат Сунчев брег је део нове концепције развоја Кнића у туристичком смислу, а очекујемо да први радови крену на пролеће следеће године“, каже Илић.

Срећко Илић, председник општине Кнић, Фото: РИНА

Имајући у виду ситуацију са пандемијом корона вируса и чињеницу да све више људи жели одмор провести на сеоском подручју, изузетних природних карактеристика, село Вучковица на територији општине Кнић, постала је изузетно занимљива инвеститорима.

„Комплекс ће бити подељен у две целине, прва ће се простирати на 22,1 хектар и обухватаће већ поменуте смештајне капацитете за одмор, лечење, а друга целина подразумеваће сеоски-етно туризам, парк шуму и остале спортско-рекреативне садржаје. Оно што је јако важно јесу нова радна места која ће добити мештани“, наглашава Илић.

План је прошао законску процедуру израде и сада је у фази  доношења Одлуке о усвајању, а израђивач плана је ЈП Дирекција за урбанизам Крагујевац

ТопПрес/ РИНА