На подручју Србије данас се очекује слаб и умерен, локално и јак јутарњи мраз, од минус 11 до минус 3 степена, а на планинама и испод -15 степени, док ће највиша дневна температура бити од 6 до 10 степени.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, слабљење јутарњих мразева и осетни пораст дневних температура очекује се почетком наредне седмице.

По котлинама југозападне и јужне Србије данас ће местимично бити магле. Током дана претежно сунчано и мало топлије, али и даље хладно за овај период године.

Средином дана и после подне у источним и југоисточним пределима умерено облачно.

Ветар ће бити слаб, променљив, увече у скретању на слаб и умерен југоисточни.

И у Београду ујутру слаб, на ширем подручју града и умерен мраз. Током дана претежно сунчано и мало топлије, али и даље хладно за овај период године.

Ветар ће бити слаб променљив, увече у скретању на слаб и умерен југоисточни. Најнижа температура биће од -7 до -3, највиша дневна око 9 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до понедељка, 20. марта, почетком следеће седмице очекује се слабљење јутарњих мразева.

У понедељак и уторак претежно сунчано и осетно топлије.

Наоблачење, местимично са кишом које ће у уторак увече и током ноћи захватити северне, у среду пре подне прошириће се на централне, а после подне и на јужне пределе уз истовремени престанак падавина у Војводини.

У северним и источним пределима дуваће умерен и јак северозападни ветар. Затим променљиво и свежије, местимично са кишом, на планинама са снегом.

ТопПрес/ Извор: Танјуг