У Србији од данас у свим градовима и општинама почела вакцинација без претходне пријаве

У Србији од данас у свим градовима и општинама почела вакцинација без претходне пријаве

Директор Владине Канцеларије за еУправу Михаило Јовановић изјавио је да од данас, поред пријављивања путем портала еУправе и контакт-центра, све локалне самоуправе почињу да организују слободне пунктове где грађани могу да дођу без пријаве.

Он је за РТС рекао да ће вакцинација на пунктовима без пријављивања зависити од локалних самоуправа и позвао их је да на прави начин обавесте грађане на који начин ће се то спроводити.

Како је рекао, ти пунктови биће углавном при домовима здравља, али биће и много мобилних екипа.

Према његовим речима, на великим масовним пунктовима неће бити могућа вакцинација без пријављивања да се не би стварале гужве.

На пунктовима где ће грађани долазити без пријаве на располагању ће бити вакцине „Синофарм“ и „Астра-Зенека“, јер су најлакше за манипулацију и омогућавају одлазак екипа на терен, рекао је Јовановић и додао да се позивају сви грађани да се вакцинишу.

Говорећи о ефектима вакцинације, Јовановић истиче да је у оним местима где је вакцинација ишла боље и где су локалне самоуправе биле активније, приметни бољи резултати у борби против короне.

„Сада убацујемо у пету брзину и имамо амбицију да до краја месеца извршимо још 500.000 вакцинација“, навео је Јовановић.

Додаје да је битно да се локалне самоуправе „жестоко“ укључе у акцију вакцинације, као и да грађани и даље у највећем броју желе било коју вакцину која је одобрена и да је то прави избор.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI