Почела је сезона свадби, а у Србији се годишње у просеку организује око 25.000 венчања.

„Прошле године смо успели да организујемо око 15.000 венчања, а на ову годину је прешло 7-8 хиљада свадби од претходне године. То мало подиже ниво пословања ивент индустрије, али ни близу довољно да надокнади то што две године нисмо радили“, рекао је за Танјуг Никола Јанковић, члан Управног одбора „Евент индустрије Србије“.

Он је навео да се термини попуњени до краја октобра, почетка новембра.

Каже и да свака сала у Србији има још по неки слободан термин или слободне викенде, тако да младенци и даље могу да нађу неку локацију.

До краја године очекује се и повећање цена организација свади од 30 одсто.

Он је објаснио да је потребно усклађивање цена због раста цена намирница и кретања на тржишту које не зависе од ивент индустрије.

Јанковић је додао да за сада цене нису повећане, али да ће се то десити при крају ове и следеће године, јер су цене у набавци свега битног за организацију венчања скочиле за тридесет до четристо одсто.

„Мој савет младенцима је да ако могу што пре обезбеде себи све услуге које су им потребне од локације, преко услуга декоратера, венчаница, музичара, фото-видео услуга и слично јер ће на неки начин ипак бити заштићени уговором око сигурности тога око чега су се договорили са организаторима“, рекао је Јанковић.

ТопПрес/  Извор: Танјуг