У периоду од 27. децембра прошле до 3. јануара ове године у Србији је реализовано 260.612 ноћења, од чега су домаћи туристи остварили 132.101 а страни 128.520, изјавила је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Она је навела да је у истој недељи укупан број долазака туриста у Србију порастао за 34,7 одсто.

„Број долазака страних туриста је порастао за 54,4 одсто а број ноћења за 53,7 одсто“, истакла је Матић.

У Београду је у празничној недељи укупан број долазака страних туриста порастао за 72 одсто, што је према њеним речима, потврда да је Београд постао једна од најатрактивнијих дестинација посебно на туристичкој мапи региона.

Матић је оценила да је изузетно висок туристички промет за време празничне недеље у Србији и Београду, показатељ успешног развоја домаћег туризма али и економског потенцијала ове привредне гране, саопштено је из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

One thought on “У Србији за празнике остварено више од 260 хиљада ноћења”
  1. U Novom Sadu je isto tako bmnogo gostiju za praznike, primetni su bili Slovenci. Mi ignorišemo pandemiju, mere nisu stroge i to je amgnet za strance kod kojih je policijeski sat i gde nem možeš da mrdneš ako nisu vakcinisan. Osim toga cene su kod nas daleko povoljnije, ne samo smeštaja nego i hrane, pića, zabave, itd.

Comments are closed.