У Србију је јутрос ушло 205 српских држављана без PCR тестова, рекла је данас премијерка Ана Брнабић и објаснила да ће ти грађани у наредних десет дана бити у самоизолацији и контролисани.

Брнабић је рекла да ће они моћи слободно да се крећу и пре истека тог рока од десет дана уколико ураде PCR тест који покаже да су негативни.

Одговарајући на питање да ли ће наши држављани који буду улазили у Србију без PCR тестова бити контролисани, Брнабић је новинарима у Овчар бањи рекла да ће то бити решено као и у марту-априлу, односно њих ће контролисати МУП у сарадњи са санитарном инспекцијом и ако буде потребе и са осталим инспекцијама.

Упитана да ли ће Србија прекинути летове са Великом Британијом као што су то учиниле неке друге европске земље, Брнабић је навела да Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре гледа какве су уговорне обавезе и разматра шта таква одлука носи са собом.

„Чекамо још неке информације и од наших партнера из ЕУ на основу којих су они донели такву одлуку. И то смо разматрали на Кризном штабу. Чим будемо имали све информације и ако постоји потреба донећемо такву одлуку“, рекла је Брнабић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг