У свим основним и средњим школама, од понедељка, 4. априла, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, саопштило је Министарство просвете.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља““ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут““ у недељи од 24. марта до 29. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1049 (0.14%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 2 (0.005%) одељења (16 и мање ученика), која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 24 (0.06%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 1 (0.002%) група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

ТопПрес/  Извор: РТВ