У току је конкурс за UPSHIFT 4 онлајн радионицу! Позивамо све младе из Шумадије и Западне Србије да се пријаве!

У току је конкурс за UPSHIFT 4 онлајн радионицу! Позивамо све младе из Шумадије и Западне Србије да се пријаве!

Београд – УНИЦЕФ у Србији је отворио конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу  у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност“. Интерактивна радионица ће младима пружити прилику да развију предузетничке вештине и допринесу позитивним променама у свом окружењу кроз реализацију својих идеја, уз менторску и финансијску подршку у износу до 2.000 евра.

Конкурс је отворен за све младе узраста од 13 до 19 година који живе на територији Шумадије и Западне Србије (Мачвански округ: Богатић, Владимирци, Кочељево, Крупањ, Лозница, Љубовија, Мали Зворник, Шабац; Колубарски округ: Ваљево, Осечина, Уб, Лајковац, Мионица, Љиг; Златиборски округ: Ужице, Бајина Башта, Косјерић, Пожега, Чајетина, Ариље, Прибој, Нова Варош, Пријепоље, Сјеница; Моравички округ: Чачак, Горњи Милановац, Лучани, Ивањица; Раски округ: Краљево, Нови Пазар, Тутин, Рашка, Врњачка Бања; Шумадијски округ: Крагујевац, Арандјеловац, Книц, Лапово, Баточина, Рача, Топола; Поморавски округ: Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац, Деспотовац, Рековац; Расински округ: Крушевац, Варварин, Трстеник, Ћићевац, Александровац, Брус;)

Конкурс је отворен до 24. августа 2020. године!

Сви заинтересовани могу да се пријаве путем veb sajta   ако између осталог:

– виде начин на који може да се побољша однос између разних друштвених група и како толеранција и поштовање различитости могу да утичу на већу солидарност у друштву;
– верују да развој вештина код младих и укључивање у друштвено-корисне иницијативе може да допринесе самосталности и лакшој запошљивости;
– сматрају да млади треба више да се залажу за заштиту животне средине, климатске промене и одрживи развој;
– увиђају важност да млади развијају своју информатичку писменост;
– спремни су да се се активирају у програмима равноправности девојака и момака;
– верују да је важно повезивати и размењивати идеје младих из различитих друштвених група и радити на заједничком креирању културних и уметничких садржаја.

За пријаву на конкурс, потребно је да се окупе тимови од који броје 3-5 чланова и који ће укратко представити изазов са којим се млади суочавају и који би желели да промене. 16 изабраних тимова ће учествовати на онлајн радионици 12. и 13. септембра 2020. године. Тимови ће радити са менторима, стицати нове вештине и знања да дођу до решења за жељеним проблем. Након радионица, 8 тимова са најбољим решењима ће добити прилику да настави рад са ментором, финансијску подршку до 2.000 евра, и могућност да предложена решења претворе у успешан пројекат у наредна три месеца.

За још информација посети овај линк.

За све додатне информације посетите  sajt Razlivališta и сајт UNICEF Srbija.

Prijavi se na UPSHIFT 4!

О UPSHIFT-u:

UPSHIFT програм се дугорочно спроводи широм света и подстиче младе да решавају проблеме у свом окружењу, побољшају живот у заједници и преузиму ствари у своје руке.
Ако разумеш енглески и желиш да сазнаш више о глобалном програму, посети ovaj link.

Дијалог за будућност:

UPSHIFT се реализује у оквиру заједничког регионалног програмama „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“  који воде УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО, а финансира Фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ). У Србији програм UPSHIFT спроводи партнерска организација Разливалиште.

За додатне информације, обратите се:

Sari Cortan, sara.cortan@razlivaliste.org, Razlivalište

Aleksandri Anđelić, aandjelic@unicef.org, UNICEF

ТопПрес/ ПР текст

 

 

KOMENTARI