Топола – У кабинету председника општине Топола данас је одржана конференција за медије на којој је промовисано велико финале такмичења „Ритам Европе“. Три девојчице из Тополе, Наталија Николић, Магдалена Милошевић и Нађа Дукић, које су се на претходном такмичењу квалификовале у финале у суботу 16. марта у Струмици у Македонији представиће своју општину.

У такмичарском делу програма поред такмичара из Србије који су то право изборили на музичком спектаклу “Србија у ритму Европе” Прве српске телевизије, учествоваће и представници земље домаћина – Северне Македоније, затим Црне Горе и Босне и Херцеговине. Гледаоци ће у директном преносу моћи да испрате 21 наступ представника градова из поменутих земаља.

Фото: ТопПрес

„Без подршке општине и челних људи овај фестивал не би постигао овакве резултате. Комплексна кореографија, песма, представљање краљевине Шведске носи своју дозу одговорности. Ми нисмо навикли да имамо фестивалску публику али добили смо је, најзад смо почели да се бавимо нормалним стварима, медији су такође подржали такмичаре, председник је такође подржао младост, то даје велики ветар у леђа, Јасна је свим срцем присутна на пробама и дај Боже да имамо овакве људе у читавој Србији, потпуна подршка Тополи, девојкама које ће одавде отићи на једно велико такмичење“, рекао је Игор Карадаревић, директор програма.

Председник општине је истакао да ће увек подржавати оваква такмичења, исказао је захвалност Јасни Вуковић, учитељици која је уз ове девојке од првог дана. Он је навео да је промоција Тополе уз овако велика места немерљива.

Фото: ТопПрес

Овога пута неће се гласати путем смс порука. Победник ће се саопштити у директном преносу 16. марта и тај град ће следеће године  бити домаћин, гостима из пет држава пошто ће се наредне године такмичење увећати за још једну државу региона.

 

За ово прво регионално такмичење предвиђене су и вредне награде. Прва награда музички спот са новом композицијом. Нову песму ће радити Немања Антонић, једно од најтраженијих лица из света музике и наравно домаћинство наредне године. Друга награда је пут у земљу коју представљају, а трећа директан пролаз у суперфинале следеће године.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес