Топола –  У сусрет  2. априлу када се обележава Дан особа са аутизмом, синоћ је у сали биоскопа у Тополи  одиграна представа „Хапшење са предумишљајем“ а сав приход од улазница који је био хуманитарног типа намењен је Удружењу „Свици у мраку“. Представу је извео Бојан Милорадовић глумац великог театра из Јагодине који је глумио полицајца.

Фото: ТопПрес

„Са великом радошћу смо вечерас овде код вас у Тополи, одазвали смо се овој дивној акцији коју сте организовали тако да се надам да ћемо добро насмејати вашу публику са једном комичном представом. Текст је написао Цветин Аничић глумац из Шида и радња је смештена у позоришту, ту долази један полицајац који је на своју руку – ишчашени лик, он хапси публику и ту се свашта још дешава. Представа има за циљ да насмеје публику али и да постави важна друштвена питања“, рекао је за ТопПрес Бојан Милорадовић, непосредно пред почетак представе која је у наставку вечери измамила бројне осмехе у биоскопској сали.

Један од иницијатора да се ова представа одржи био је Срђан Срећковић, сликар из Тополе који је за ово хуманитарно вече донирао једну од својих слика.

Фото: ТопПрес

„За  хуманитарни базар поклонио сам једну моју слику, почетна цена је 9999 динара а сав приход иде свицима. Улаз на представу је хуманитаран и морам нагласити да су овај догађај подржали  Културни центар, општина Топола, Удружење Загрљај и бројни грађани и привредници Тополе“, казао је  Срђан Срећковић.

Срђан Срећковић, Фото: ТопПрес

Из Чачка су на хуманитарни базар као учесници дошли и представници Спортског клуба „Додир“ који су у складу са својим могућностима допринели да се прикупи што више новца.

Фото: ТопПрес

„Спортски клуб подржава сваку акцију која се организује у Србији за децу, тако смо и вечерас донели неке наше производе, нешто смо и одштампали како би дали допринос и помогли са оним што имамо јер најгоре је људима кад остану сами, треба сви да будемо у једном тиму. Сви ми смо обележени од господа Бога на неки начин, инвалидитет не треба да буде срамота и да се крије“, поручио је из Тополе, Слободан Рајић председник спортског клуба „Додир“ из Чачка.

Фото: ТопПрес

Председник Удружења „Свици у мраку“ Микица Петронијевић нагласио је да ово није прва представа и да је главни циљ обезбедити јединствен простор за сву децу са инвалидитетом.

„Свици у мраку је Удружење основано у Шумадијском селу Венчане где је замисао да се оснује и центар за дневни и више дневни боравак деце са аутизмом али и са другим облицима инвалидитета што ће бити јединствено у Србији. Желимо да једно сеоско домаћинство прилагодимо њима са бројним активностима уз надзор стручног тима. Све се ради на хуманитарној бази, добровољни прилог. Већ годину дана како смо кренули са реализацијом пројекта, хуманитарни караван иде по Србији, играмо позоришне представе, имамо књижевне вечери а приход је намењен за реализацију тог пројекта. Били смо у Београду, Лазаревцу Чачку сада Топола и надам се да ће се грађани одазвати и препознати колико смо сви потребни нашим малим свицима“, изјавио је за ТопПрес  Микица Петронијевић глумац и председник Удружења „Свици у мраку“.

Микица Петронијевић, Фото: ТопПрес

На хуманитарном базару су се могле купити и две књиге које је Микица написао а једна од њих је завршена за време корона пандемије.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес